ŠEVO I DALJE U BOLNICI: Osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana će biti saslušan sledeće sedmice

O. M.

11. 12. 2020. u 15:49

DRAGAN Ševo, osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana u manastiru Glogovac kod Šipova, stabilnog je zdravstvenog stanja, ali još nije saslušan na okolnosti krivičnog dela i očekuje se da će početkom sedmice biti izveden pred tužioca, saznaju "Novosti".

ШЕВО И ДАЉЕ У БОЛНИЦИ: Осумњичени за убиство монаха Стефана ће бити саслушан следеће седмице

Foto: P.U.R.S.

Ševo je i dalje hospitalizovan u Klinici za torokalnu hirurgiju UKC Republike Srpske.

- Nakon operativnog zahvata zdravstveno stanje pacijenta je stabilno. Komunikativan je, a njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se u narednoj sedmici - rekao je načelnik Klinike za torokalnu hirurgiju dr Marko Kantar.

Monah Stefan ubijen je u ponedeljak oko 19 časova u trpezariji manastira Glogovac kod Šipova, u koji je Ševo često dolazio i čije monahe je dobro poznavao. Veruje se da je motiv ubistva koristoljublje, jer je želeo da opljačka novac od prihoda. Do manastira ga je dovezao poznanik i čekao ispred. Za to vreme monah je ubicu domaćinski primio, servirao mu posnu večeru, da bi ga Ševo dva puta ubo nožem u grudi usled čega je iskrvario. Prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 maraka. Vozač, čiji identitet nije saopšten, istražiocima je rekao da mu je Ševo usput ispričao da od monaha namerava posuditi novac da plati kiriju za stan. Tvrdi da nije znao za zločinački plan, ni da je Ševo ubio monaha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna