KARTICA JAČA PORODICE: Pomoć u Bijeljini porodicama sa troje i više dece

V. Mitrić

30. 11. 2020. u 10:04

GRAD Bijeljina i fondacija „Za život“ potpisali su sporazum o saradnji i ugovor kojim će biti finansiran projekat „Ponosna kartica – cena minus za tri plus“.

КАРТИЦА ЈАЧА ПОРОДИЦЕ: Помоћ у Бијељини породицама са троје и више деце

Foto: V. Mitrić

Cilj projekta je pomoć porodicama sa troje ili više dece, i to tako što će, koristeći ovu karticu, ostvarivati popuste prilikom kupovine kod poslodavaca, koji učestvuju u ovom projektu.

Šef odseka u Odeljenju za društvene delatnosti Ljubica Mlađenović ističe da je neophodna veća pomoć porodicama sa troje ili više dece u Bijeljini, posebno u vreme praznika, kada se potrošnja u svim porodicama uglavnom uvećava.

Boris Tubić, predsednik fondacije „Za život“ i menadžer projekta „Ponosna kartica – cena minus za tri plus“, naglašava da ovo nije samo finansijska pomoć porodicama sa troje ili više dece, već je to i društveno priznanje roditeljima koji su zaslužni članovi našeg društva. Dodaje i da su u osnovi ove akcije  društvene i lične vrline poput humanosti, društvene odgovornosti i roditeljske ljubavi.

Za sada, u ovom projektu učestvuje 13 kompanija koje imaju sedište ili predstavništvo u Bijeljini, a učesnici pozivaju i druge privrednike da im se  priključe i pokažu društvenu odgovornost i humanost. Posebno apeluju na sportske radnike i klubove da učešćem obezbede što bolje uslove za zdrav razvoj velikog broja naše dece.

Ova plemenita akcija se u  u Republici Srpskoj realizuje od sredine ove godine, i u njoj za sada učestvuje nekoliko lokalnih zajednica i oko 50 kompanija.             

U Srbiji   se ovaj projekat sprovodi već tri godine i u njemu, pored fondacije „Za život“ i lokalnih zajednica, učestvuje i oko 2.500 kompanija i 38.000 porodica.

Pravo na „Ponosnu karticu“, koja će glasiti na ime majke, imaju sve porodice sa troje ili više dece, od kojih je najmanje jedno maloletno, sa boravištem na  području grada Bijeljina. Gradska uprava Bijeljina će, sa 7.800 KM, finansirati izradu kartica i pružiće svu potrebnu tehničku pomoć zainteresovanim porodicama. Porodice se za „Ponosnu karticu“ mogu prijavljivati već od danas, a svu potrebnu pomoć i informacije mogu dobiti u kancelariji službenika za porodičnu i dečju zaštitu, koja se nalazi u zgradi Gradske uprave pod brojem 49.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri