SOKOLAC NAVLAČI ZIMSKO RUHO: Posle Osnovne škole, utopljava se 21 zgrada, Opština i Obdanište

R.Milović

28. 11. 2020. u 20:20

SOKOLAC je poput Sjenice, bar po prvim vesnicima temperatura ispod nule. Iz tih razloga se ovde, na 870 metara nadmorske visine, velika pažnja u ovoj godini posvećuje utopljavanju zgrada.

СОКОЛАЦ НАВЛАЧИ ЗИМСКО РУХО: После Основне школе, утопљава се 21 зграда, Општина и Обданиште

Foto: R.M.

Nakon uspešno okončanog posla na zgradi Osnovne škole, u toku su radovi na utopljavanju stambenih zgrada, koje uz Kućne savete sufinansira lokalna zajednica. Pri kraju su radovi i  na utopljavanju zgrade Opštine i Dečijeg obdaništa koje finansira UNDIP-i sa blizu 1,000.000 maraka, računajući i učešće lokalne zajednice.

- Novi milion maraka nas je koštala rekonstrukcija i asvaltiranje ulice „9.januar“ koja centar grada povezuje sa dve škole i Sportskom dvoranom. Tu su uračunati i prateći sadržaji sa fontanom, mobilijarom, rasvetom, „pametnom“ klupom, novim parking prostorom..., a sve ćemo obogatiti i bistom sugrađaninu Milanku Renovici istaknutom funkcioneru u bivšoj Jugoslaviji i BiH – kaže za „Novosti“ Milovan Bjelica Cicko, koji je na minulim Izborima dobio treći mandat načelnika Sokoca.

Ako se ovome doda i nedavna izgradnja vodovoda za 800 domaćinstava u 40 sela Sokolačko-Rogatičke opštine, koji su prvi put dobili vodu za piće, što je koštalo preko 5,000.000 maraka bespovratnih sredstava, uspeh seži i u činjenici da Bjelica, visoki funkcioner SDS, uspešno sarađuje sa Vladom RS, Većem ministara BiH, Direkcijijama za puteve u oba Entiteta i brojnim međunarodnim organizacijama, pa i sa Srbijom od koje očekuje pomoć u izgranji „Gradsku kuće“ na temeljima bivšeg hotela „Romanija“ (6.150 kvadratnih metara) u centru Sokoca), koja će imati 2.300 kvadrata korisnog prostora, a trebalo bi da po preračunu, koštati oko 7,000.000 maraka o čemu su „Novosti“ već pisale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna