POMOĆ ZA PORODICU ELEZ: Ultramaratonac iz Bileće istrčao stazu od 50 kilometara u akciji "Srbi za Srbe"

D. CURAĆ

02. 11. 2020. u 09:30

ULTRAMARATONAC Ljubo Trklja iz Bileće podržao je akciju za pomoć višečlanoj porodici Elez iz Gacka, koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦУ ЕЛЕЗ: Ултрамаратонац из Билеће истрчао стазу од 50 километара у акцији Срби за Србе

Foto privatna arhiva

Samohrana majka Dragana Elez (30) iz Gacka nakon iznenadne smrti supruga ostala je sa petoro dece - Angelinom (8), Pavlom (7), Evgenijom (6), Ekatarinom (3) i Vasilijem (1), a uz podršku lokalne zajednice, Crkve, Termoelektrane "Gacko" i velikog broja dobrih ljudi počela je izgradnja nove kuće za čiji završetak je potrebno još oko 30.000 KM.

Trklja je istrčao stazu dugu oko 50 kilometara na relaciji Gacko - Bileća, a svaki pređeni kilometar je putem društvenih mreža prodao brojnim humanistima iz Srpske i Srbije.

- Sa mojim kolegama ranije sam učestvovao u ovakvim akcijama i to me podstaklo da nešto slično i sada organizujem. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima koji su podržali akciju i uplatili sredstva za pomoć porodici Elez - rekao je Trklja.

AKCIJA

LjUBO Trklja je za porodicu Elez prikupio 2.000 maraka, a akcija se nastavlja.

Ovaj, inače, sjajni sportista svih 50 kilometara prodao je svega nekoliko minuta, nakon što je objavio da trči za porodicu Elez.

- Ono što me raduje poruke na društvenim mrežama i dalje pristižu, humanisti se javljaju da kupe kilometre. Takođe ispred Hrama Svetog Save u Bileći prišla su mi tri sugrađanina i donirala novac. To je nešto što me posebno motiviše, a kada trčite za takav cilj onda nema ni umora - dodao je Trklja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)