MINISTARKA PORODICE, OMLADINE I SPORTA RS: Značajna podrška sprtskim organizacijama za nolje rezultate i razvoj sporta

Novosti online

17. 09. 2020. u 18:26

KONTINUIRAN rad na unapređenju rada sportskih organizacija, stvaranje povoljnijih uslova za organizaciju takmičenja u višim rangovima kao i obezbeđivanje materijalne i svake druge podrške sportskim kolektivima i pojedincima su ciljevi koje smo postavili i koje, uprkos svim izazovima i poteškoćama, ostvarujemo, kaže za Novosti ministarka porodice, omladine i sporta RS, Sonja Davidović.

МИНИСТАРКА ПОРОДИЦЕ, ОМЛАДИНЕ И СПОРТА РС: Значајна подршка спртским организацијама за ноље резултате и развој спорта

Foto: O. M.

Ona podseća da je veliki korak za sport načinjen usvajanjem Zakona o sportu, nakon gotovo dve decenije, ali da se neprekidno radi na razvoju sporta i da je na jesen planiran plan podrške sportskim organizacijama.

- U narednom periodu planiramo značajniju podršku sportskim organizacijama i sportistima koji ostvaruju značajne rezultate i van granica Republike Srpske, jer trud, rad i uspjeh mora biti nagrađen da bismo mogli očekivati nove uspjehe. Planiramo i značajniju podršku radu sportskih saveza, koji rade na razvoju sporta ali su i značajan partner Ministarstvu - naglašava Davidovićeva.

Ministraka ističe da je cilj nastaviti pružati konstantnu podršku i voditi računa o svim sportistima i sportskim kolektivima na kompletnoj teritoriji RS koji ostvaruju dobre rezultate i podstiču razvoj sporta RS.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna