DODIKOVA INICIJATIVA O PRESELJENJU AMBASADE HRABAR POTEZ: Bivši ministar odbrane Izraela podržao inicijativu srpskog člana predsedništva BiH

S. M.

16. 09. 2020. u 15:39

POSLANIK u Knesetu Avigdor Liberman ocenio je predlog srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o preseljenju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim kao hrabar čin.

ДОДИКОВА ИНИЦИЈАТИВА О ПРЕСЕЉЕЊУ АМБАСАДЕ ХРАБАР ПОТЕЗ: Бивши министар одбране Израела подржао иницијативу српског члана председништва БиХ

Foto: RTRS

- Želio bih čestitati svom prijatelju Miloradu Dodiku na hrabarom činu da preselenje Ambasade BiH u Jerusalim stavi na dnevni red sjednice Predsjedništva. Srećno", istakao je na "Tviter" nalogu Liberman, bivši ministar odbrane Izraela.

Dodik je ranije rekao da bi sutra trebalo da bude održana redovna sednica Predsjedništva, kao i dve vanredne na kojima bi bilo reči o pristupanju BiH inicijativi "mali Šengen", te inicijativama o premeštanju Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim i priznavanju samoproglašenog Kosova.

On je istakao da bi bilo važno da se iz Tel Aviva Ambasada BiH izmjesti u Jerusalim i da bi to bio jasan putokaz kojim bi osnažili prijateljstvo BiH sa Izraelom.
Dodik je podsetio da je Predstavništvo Republike Srpske locirano u Jerusalimu.
- Svestan sam da će dva člana Predsjedništva vjerovatno biti protiv odluke o premještanju Ambasade u Jerusalim , naveo je srpski član Predsedništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna