TROJE MRTVIH, 39 POZITIVNIH: Epidemija virusa korona u Republici Srpskoj

S. M.

14. 09. 2020. u 15:59

ТРОЈЕ МРТВИХ, 39 ПОЗИТИВНИХ: Епидемија вируса корона у Републици Српској

Foto: Depositphotos

OD poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, novi virus korona potvrđen je kod 39 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 15 muških i 24 ženske osobe, od kojih je 12 mlađe, 21 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, po pet iz Broda, Modriče i Pala, tri osobe su iz Banjaluke, po dvije iz Dervente i Čelinca i po jedna osoba je iz Bijeljine, Bratunca, Višegrada, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Teslića i Šamca.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada, muškarcu starije životne dobi iz Šipova i muškarcu starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u RS potvrđeno 8.283 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 277 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.290 osoba, a testirana je ukupno 71.391 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 207. U RS pod zdravstvenim nadžorom trenutno su 3.032 osobe, a nadžor je završen kod 54.580 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)