ZA 143 PREKRŠAJA DUGUJE 25.175 KM! Saobraćajne kazne ostavile Halimu Aljić (40) iz Vukosavlja bez automobila, mora ponovo u auto-školu

O. M. - V. B.

29. 08. 2020. u 07:46

POLICIJA iz Modriče privremeno je oduzela automobil "folskvagen" od Halime Aljić (40) iz Vukosavlja koja, prema službenim evidencijama MUP RS, nije platila kazne za čak 143 prekršaja u iznosu od 25.175 maraka!?

ЗА 143 ПРЕКРШАЈА ДУГУЈЕ 25.175 КМ! Саобраћајне казне оставиле Халиму Аљић (40) из Вукосавља без аутомобила, мора поново у ауто-школу

Ilustracija / Foto D. Pozderović

U policiji pojašnjavaju da je Aljićeva višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja. Pored sijaset izrečenih kazni, Aljićevoj je ranije izrečena i mera ponovnog odlaska na predavanja u auto-školu kako bi obnovila znanje iz saobraćajnih propisa, budući da joj prepoznavanje znakova ne ide od ruke. Međutim, ona se na predavanja nije odazvala...

- Policijski službenici su u četvrtak oko 21 čas prilikom kontrole automobila "folskvagen", kojim je upravljala H. A. iz Vukosavlja, utvrdila da se ona nije javila na poziv nadležnog organa u vezi sa predavanjem o posledicama koje proizlaze iz nepoštovanja ili nepoznavanja saobraćajnih propisa. Time je počinila prekršaj iz Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona pojašnjava da je izvršenim proverama, u službenim evidencijama, utvrđeno da je H. A. višestruki povratnik u činjenju prekršaja.

- H. A. nije platila 143 prekršajna naloga sa dugom u Registru novčanih kazni u iznosu od 25.175 maraka - rekla je Kerkezova.

Iz PU Doboj apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju jer će policijski službenici strogo kažnjavati sve prestupnike, dok će od višestrukih prestupnika privremeno oduzimati vozila zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja.

VOZIO SA 3,27 PROMILA ALKOHOLA

TOKOM kontrole saobraćaja policija u Modriči je iste večeri uhapsila pijanog vozača I. Đ. iz tog grada, kome je u dahu izmerena koncentracija alkohola od 3,27 promila. Nešto ranije u Brodu su uhapsili P. S. kojem je izmereno 1,62 promila alkohola u krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade