Još dva smrtna slučaja u Srpskoj, novih 16 obolelih od virusa korona

Novosti online / R. S.

06. 07. 2020. u 12:27

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 sata testirano ukupno 134 laboratorijska uzorka, a koronavirus je potvrđen kod još 16 osoba.

Још два смртна случаја у Српској, нових 16 оболелих од вируса корона

Foto: Novosti arhiva

Institutu za javno zdravstvo RS su takođe prijavljena dva nova smrtna slučaja, od kojih je jedna osoba imala 41 godinu.

Ukupno od početka epidemije u Srpskoj registrovano je 2.609 slučajeva zaraze kovid-19.

Oporavilo se 1.380 osoba, a zabeležen je 131 smrtni slučaj. Trenutno je 1.098 aktivnih slučajeva u RS.

- Svako povećanje obolelih nas vodi u rizik. Istina je da je u zadnje vreme porast najviše među mlađim osobama i radno sposobnom satnovništvu, i taj procenat je trenutno oko 57 odsto - kazala je danas epidemiolog Jela Aćimović.

Predstavnici Instituta za javno zdravstvo RS su danas poručili da je u prethodnih sedam dana došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, posebno u određenim lokalnim zajednicama, a zbog nepoštovanja mera .

V. D. direktora ovog instituta Branislav Zeljković je istakao da je maska u zatvorenom prostoru prioritet, kao i lična higijena, dezinfekcija prostora i fizička distanca.

- Ako epidemiološka situacija bude išla ka lošijoj slici, Institut će predložiti ili nove mere, vraćanje na stare ili pooštravanje postojećih. Sve zavisi kako će se epidemiološka situacija razvijati, ona je "živ organizam" i menja se. Sav akcenat je na lokalnoj zajednici. Oni mogu bez problema uvesti oštrije mere nego što je to propisao Republički štab ili mogu da uvedu nove mere - kazao je Zeljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade