FORMIRAN TIM STRUČNJAKA ZA PREGLED GENERALA: To je naša patriotska i lekarska obaveza, troškove puta i boravka ćemo sami finansirati

Novosti online

18. 12. 2023. u 15:34

GENERALNI direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je formirao tim stručnjaka koji bi trebalo da otputuje u Hag kako bi pregledali generala Ratka Mladića, čije se zdravstveno stanje sve više pogoršava.

ФОРМИРАН ТИМ СТРУЧЊАКА ЗА ПРЕГЛЕД ГЕНЕРАЛА: То је наша патриотска и лекарска обавеза, трошкове пута и боравка ћемо сами финансирати

Foto: EPA

Đajić je istakao da neće izostati podrška ove zdravstvene ustanove u lečenju generala Mladića.

- Imamo neke informacije od čega je bolestan, ali želimo da odemo na lice mesta, da pregledamo generala, pogledamo nalaze i damo naše preporuke za dalje lečenje, koje lekove primeniti, kao i gde ga treba lečiti - rekao je Đajić.

On je napomenuo da će biti poslata molba Hagu, te kada stigne odobrenje, tim će biti spreman da ode na put.

- To je naša patriotska, ali i lekarska obaveza. Želja nam je da odemo tamo, a troškove puta i boravka ćemo sami finansirati - rekao je Đajić.

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića se sve više pogoršava i stav medicinskih eksperata je da bi morao da iz pritvora Haškog mehanizma bude prebačen u Srbiju, gde bi mogao da dobije adekvatno lečenje, izjavio je danas generalov sin Darko Mladić.

- Radimo na tome da se pošalju kardiolog, neurolog, pulmolog, a videćemo još neke specijalnosti. Imaćemo lekarski tim od najmanje tri-četiri eksperta iz Srbije, a možda i iz Republike Srpske. U kontaktu smo sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Banjaluci, da oni daju deo tih stručnjaka - rekao je Mladić.

(SRNA)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)