DODIK IDE U BELORUSIJU: Situacija u toj zemlji slična je kao u Srpskoj

Tanjug

17. 12. 2023. u 23:37

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će uskoro posetiti Belorusiju, ocenivši da je situacija u toj zemlji slična kao u Srpskoj, kada je reč o pritiscima sa Zapada.

ДОДИК ИДЕ У БЕЛОРУСИЈУ: Ситуација у тој земљи слична је као у Српској

SRNA

Dodik je rekao da mu je stalo do mišljenja ljudi sa kojima se svakodnevno sreće, koji su zahvalni za politiku koju vodi, "a ne do mišljenja nekih birokrata iz Brisela i daleke Amerike, koji nemaju veze sa stvarnošću, koji žive u drugom koordinatnom sistemu" i ugrožavaju postojanje Republike Srpske.

-Sličnu situaciju vidimo i kod vas, rekao je Dodik za televiziju RTR-Belorusija.

On je naveo da je ranije bio u ovoj zemlji kojom je očaran, a za njenog predsednika Aleksandra Lukašenka je rekao da je poznat po tome što se bori za svoju zemlju i svoj narod, navodi agencija Srna.

Dodik je naglasio da je dužnost predsednika da poštuje mišljenje i volju svog naroda, a ne da se obazire na ličnu udobnost, i da zato zapadni pritisci i sankcije ne mogu uticati ni na šta.

-Čuvajte svog predsednika i svoju slobodu, svoj suverenitet. Ako to izgubite, izgubićete sebe. A beloruski narod je slobodan narod i za to vredi platiti. Sloboda je važnija od svega. Belorusija, Rusija, Republika Srpska, mir svima nama, poručio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ceo pravoslavni svet danas je na meti kolektivnog Zapada, a Evropa je danas sve više pod kontrolom SAD i sledi isključivo komande Zapada, pa nema suverene volje zemalja EU.

-Ključno pitanje danas su resursi Istoka. Pošto nema resurse, Zapad mora da ide na istok da bi preživeo. U Evropi nema nafte, gasa, nema ničega osim dominacije SAD. Evropa je devedesetih godina bila sila koja se razvijala, sada je proces krenuo u suprotnom smeru. Nemaju snažne lidere, istakao je Dodik.

Dodik je ukazao da su samo mirovni napori Lukašenka mogli da spasu Ukrajinu sadašnje situacije, ali da je Zapad potpuno pogrešno protumačio njegove aktivnosti i da su ga čak pokušali okriviti za diktaturu.

Predsjednik RS ocenio je da Zapad koji danas predstavlja SAD čini sve da odvoji Evropu od Rusije, jer su Evropa sa svojim tehnologijama, znanjem i Rusija, odnosno Istok, sa svojim resursima "opasni za Ameriku".

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!