OBUSTAVLJENA ISTRAGA PROTIV OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO ŠIJANA U BANJALUCI: Nema dokaza, potvrđeno iz Republičkog javnog tužilaštva

S. MIŠLjENOVIĆ

14. 09. 2023. u 07:00

ISTRAGA protiv osumnjičenih za brutalno ubistvo Damira Ostojića Šijana i ranjavanje njegove supruge Sandre Jošić u banjalučkom naselju Kočićev venac pre pet godina je obustavljena, zbog nedostatka dokaza.

ОБУСТАВЉЕНА ИСТРАГА ПРОТИВ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА УБИСТВО ШИЈАНА У БАЊАЛУЦИ: Нема доказа,  потврђено из Републичког јавног тужилаштва

Mariana Regoje

Nema dokaza ko je ubio ŠijanaTo je potvrđeno iz Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

- Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda vođena je istraga protiv više osoba - podsećaju iz Republičkog javnog tužilaštva i dodaju da nije bilo dovoljno dokaza da su to osumnjičeni uradili pa je doneta naredba da se istraga obustavlja.

Naglašavaju da "ukoliko tužilaštvo naknadno pribavi nove dokaze koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su osumnjičeni učinili krivično delo, istraga može biti ponovo otvorena".

Zbog slučaja "Šijan" 2019. godine uhapšeni su Stefan Samardžija, Srećko Trifković i Miloš Obradov. Samardžija, Obradov i Nemanja Lizdek su krajem juna 2019. godine dovođeni u Republičko javno tužilaštvo, gde je rađeno prepoznavanje u okviru istrage, a na kojem je bila i Sandra Jošić.

Rafal

PREMA informacijama iz istrage ubistva Šijana, ubica je u Kozarskoj ulici bio sakriven iza drveta. U momentu nailaska terenca sa supružnicima, ubica je iskočio i u njih sasuo rafal.

Najmanje 15 čaura pronađeno je na mestu ubistva Ostojića i ranjavanja njegove supruge, a na koje je vatra otvorena iz zasede, dok su se "rendž roverom" vraćali kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)