MANDIĆU PRETI OD DESET GODINA ROBIJE PA DO DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA: Podignuta optužnica za brutalno ubistvo u Banjaluci

S. MIŠLjENOVIĆ

25. 02. 2023. u 09:44

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Dalibora Mandića (37) iz Banjaluke zbog teškog ubistva kolege Ariela Bogdanovića (28) koga je, na ulici, zverski izbo nožem. Uz optužnicu, tužilaštvo je zatražilo i da se Mandiću produži mera pritvora.

МАНДИЋУ ПРЕТИ ОД ДЕСЕТ ГОДИНА РОБИЈЕ ПА ДО ДОЖИВОТНЕ КАЗНЕ ЗАТВОРА: Подигнута оптужница за брутално убиство у Бањалуци

Foto: Printskrin

Mandiću je na teret stavljeno teško ubistvo na svirep i podmukao način za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

- Optužnica je podignuta zbog postojanja osnovane sumnje da je 2. decembra prošle godine u Bulevaru srpske vojske oko 19.35 upotrebom noža počinio krivično delo teško ubistvo na štetu A. B. - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Podsećanja radi, Mandić je žrtvu napao u blizini Tržnog centra "Delta", verovatno znajući da Bogdanović tuda prolazi kada se s posla vraća kući u Borik. Tu je došlo do napada u kojem je Mandić nožem ubo Bogdanovića. Boreći se za život Bogdanović je, ranjen, trčeći bežao od ubice Bulevarom Srpske vojske. Dolaskom do benzinske pumpe izgubio je snagu i pao na asfalt. Ubica ga je sustigao i dok je Bogdanović nepomično ležao na asfaltu, hladnokrvno mu je zadao više uboda nožem u grudi, što su snimile i nadzorne kamere.

BEZ JASNOG MOTIVA

TOKOM kriminalističke obrade Mandić je priznao ubistvo ali nije izneo jasan motiv ubistva. Potvrdio da je imao loše odnose s Bogdanovićem. Govorio je i o lošim međuljudskim odnosima i sa ostalim kolegama na poslu, govoreći da se ni sa kim nije dobro slagao. Društvo s posla ga je, mahom, ignorisalo, pa se osećao izopštenim.

Nakon zločina ubica je pobegao u krug studentskog kampusa. Tu se presvukao, a jaknu koju je nosio na sebi bacio je u obližnji kontejner i ona je, tokom istrage, pronađena. Mandić je te noći oko 3.30 uhapšen u kući u kojoj je živdeo kao podstanar. Istražiteljima je rekao da je nož, kojim je zločin počinjen, bacio u Vrbas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima