GRAD BANJALUKA DELI UDŽBENIKE OSNOVCIMA: Kompleti udžbenika za đake iz opština širom Srpske

T. CVIJETIĆ

09. 08. 2023. u 13:57

POČELA je raspodela očuvanih kompleta udžbenika koje Grad Banjaluka poklanja učenicima osnovnih škola iz drugih opština Republike Srpske.

ГРАД БАЊАЛУКА ДЕЛИ УЏБЕНИКЕ ОСНОВЦИМА: Комплети уџбеника за ђаке из општина широм Српске

Foto: Gradka uprava Banjaluka

Tako su školarcima od petog do devetog razreda iz Broda, Šamca, Vukosavlja i Modriče juče već dostavljeni kompleti udžbenika, koji su sačuvani zahvaljujući odgovornim učenicima banjalučkih osnovnih škola.

Za danas, 9. avgust, planirano je da kompleti udžbenika stignu i u opštine Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče i Han Pijesak, dok je za sutra planiran transport udžbenika u Srbac i Krupu na Uni. U petak, 11. avgusta, planirana je isporuka za Kupres, Ljubinje i Bileću.

Udžbenike će ove godine dobiti i učenici od petog do devetog razreda u opštinama Čelinac, Kotor Varoš i Teslić, a podela knjiga planirana je za utorak, 22. avgust.

Takođe, udžbenici su obezbeđeni i za opštine Kneževo i Oštra Luka, koje su samostalno organizovale preuzimanje udžbenika.

Pripreme

MILADIN Gotovac dodaje da i direktori škola treba da se uključe u ovu akciju i pomoći roditeljima da na što lakši način spreme svoje mališane u školu.

Humana akcija znači mnogo na ovoj skupoći, a naročito za višečlane porodice.

Potez Gradske uprave Banjaluka podržao je predsednik Republičkog Udruženja "Četiri plus", Miladin Gotovac.

- Podržavam akciju Gradske uprave Banjaluka o podeli udžbenika. Naravno da je ova akcija od ogromne važnosti za roditelje čiji je budžet u avgustu opterećen brojnim izdacima oko pripreme za školu i ogreva - priča Gotovac.

Gotovac dodaje da i direktori škola treba da se uključe u ovu akciju i pomoći roditeljima da na što lakši način spreme svoje mališane u školu.

Podelu udžbenika pozdravili su i iz Udruženja "Reakcija" Banjaluka.

- U situaciji, kada smo svedoci svakodnevnih poskupljenja, pozdravljamo ovakvu aktivnost koja, pored relaksiranog budžeta roditelja, ima i ekološki aspekt, jer ćemo na ovaj način uticati i na smanjenje papira - kaže Dušan Srdić, predsednik "Reakcije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori