REZOLUCIJA O MILANOVIĆU UPUĆENA U NARODNU SKUPŠTINU RS: Predsednika Hrvatske proglasiti personom non grata u RS

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 04. 2023. u 09:03

KLUB poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) uputio je inicijativu Narodnoj skupštini RS za usvajanje Rezolucije kojom bi se Zoran Milanović proglasio nepoželjnim u Srpskoj, kao i obavezujuće preporuke prema članu PBiH iz RS da se ta tačka stavi na dnevni red Predsedništva, rekao je šef Kluba poslanika PDP u NSRS Igor Crnadak.

РЕЗОЛУЦИЈА О МИЛАНОВИЋУ УПУЋЕНА У НАРОДНУ СКУПШТИНУ РС:  Председника Хрватске прогласити персоном нон грата у РС

Printscreen/Tviter/Snežana mitrović

On je istakao da je taj predlog uputio svim šefovima poslaničkih klubova i grupa, kao i nezavisnim poslanicima koji participiraju u Narodnoj skupštini RS.

Podsetio je da Rezolucija uključuje stav da se zvaničnici Republike Srpke ne sastaju sa Zoranom Milanovićem.

- Takođe, javni resursi RS na lokalnom i republičkom nivou, trgovi, parkovi, svi javni objekti, neće biti ustupljeni na korišćenje bilo kojem događaju na kojem on učestvuje. To je minimum, nakon nezapamćene i uvredljive aktivnosti Milanovića prema nama - rekao je Crnadak.

Istakao je da je bitno da ovo ne bude tema za unutrašnje političke obračune. On je dodao da je inicijativa plod ličnih aktivnosti Milanovića, a ne odnosa prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu.

Zoran Milanović, predsednik Hrvatske, odlikovao je 25. marta u Derventi 103. brigadu HVO. Ta brigada je poznata po ratnim zločinima nad Srbima u Posavini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)