SVE U SLUŽBI ZDRAVLJA: Preventivni pregledi na gradskom trgu u Ugljeviku

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 04. 2023. u 19:25

DOM zdravlja Ugljevik organizovao je na gradskom trgu preventivne preglede za sve sugrađane i učesnike sportske manifestacije “Krug zdravlja”.

СВЕ У СЛУЖБИ ЗДРАВЉА: Превентивни прегледи на градском тргу у Угљевику

foto;V.Mitrić

Glavna medicinska sestra porodične medicine Gordana Lazić rekla je da je cilj zdravstvenih radnika da se probudi svest građana o važnosti zdravlja. Lazićeva je napomenula da su rađeni preventivni pregledi - merenja krvnog pritiska, šećera u krvi, kao i težina i visina učesnika sportske manifestacije i svih zainteresovanih sugrađana.

- Pored preventivnih pregleda delili smo promotivni materijal i edukovali stanovnike. Sugrađani treba da dobiju što više informacija vezano za zdravlje i usluge koje su na raspolaganju da bi na pravi način vodili brigu o svom zdravlju - rekla je Lazićeva.

Ona je istakla da su medicinski radnici uvek na raspolaganju sgrađanima da ih podsete na zdrav stil života, prevenciju i faktore rizika.

Lazićeva je uručila bicikl jednom od učesnika koji je poklon Doma zdravlja Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)