GMIZAVAC NADOMAK OSNOVNE ŠKOLE: U Doboju panika zbog pojave zmija u gradu i okolini

L. Ž.

13. 06. 2022. u 08:08

ZMIJA na trotoaru kod OŠ "Vuk Stefanović Karadžić u centru Doboja izazvala je strah roditelja, ali upućeni tvrde da se radi o bezopasnoj vrsti i da nema potrebe za dizanje panike, jer se prave otrovnice, opasne po život, nikada nisu pojavile u gradskom naselju.

ГМИЗАВАЦ НАДОМАК ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: У Добоју паника због појаве змија у граду и околини

Foto Arhiva

Zmija koja je ubijena kod osnovne škole je smuk, kažu stručnjaci. Pripada vrsti koja izgleda preteći jer naraste i do dva metra, ali nije otrovna niti opasna.

Doktor Mladen Bursać iz hitne pomoći Doma zdravlja u Doboju kaže da je od početka godine zabeleženo tri slučaja ujeda otrovnica. Niko od troje ljudi nije bio u životnoj opasnosti.

- Seruma protiv zmijskog otrova ima dovoljno, ali ga ne dajemo u službi Hitne pomoći - rekao je Bursać i pojasnio da se davanje antiotrova radi na infektivnom odeljenju dobojske Bolnice.

U poljoprivrednim apotekama kažu da raspolažu solidnim zalihama repelenata za odbijanje gmizavaca, i da ih ima u obliku tableta i granula, a takođe preporučuju i običan sumpor koji je vrlo efikasan, a nije otrovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina