PORODICA ČEKA PRAVDU: Godinu dana od smrti mlade Dragane Karić, porodilje iz Istočnog Sarajeva

M. REGOJE

11. 04. 2022. u 07:45

POVODOM godinu dana od smrti Dragane Karić, porodilje iz Istočnog Sarajeva, njena porodica i dalje čeka pravdu, objašnjenje i odgovore, zbog čega je preminula.

ПОРОДИЦА ЧЕКА ПРАВДУ: Годину дана од смрти младе Драгане Карић, породиље из Источног Сарајева

Dragana Karić, Foto Privatna arhiva

- Godina je prošla od njene smrti. Cela jedna godina satkana od dana borbe i truda. Bez nje, i reč borba i reč trud imaju jače značenje, mnogo jače. Hrabrost i nadljudska snaga potrebne su da se zameni majka. Uspevam li? Ni sam ne znam - tako priču počinje Miran Karić, suprug Dragane Karić, koja je umrla posle porođaja u bolnici "Srbija", a iza koje je ostalo dvoje maloletne dece.

On ističe da otac treba da uloži napor i da bude samo tata, a ne može se ni opisati koliko tek treba snage da u isto vreme bude i mama i tata.

Miran smatra da je i te kako moglo biti drugačije, samo da smo ljudi, da smo zajednica, da smo sistem.

- Da, moglo je biti drugačije, Dragana je i danas mogla i trebala biti sa nama, da su samo malo odgovornije radili svoj posao - kažeMiran.

On navodi da se predmet vezano za smrt njegove supruge Dragane nalazi i dalje u

Foto Arhiva

Tužilaštvu i da sam proces vrlo sporo ide. Veruje da u ovoj državi i dalje ima ljudi koji odgovorno i savesno rade svoj posao i da će pravda biti zadovoljena.

- Borim se i živim, imam i za šta i za koga, za nju, za decu, za pravdu - tako priču završava suprug preminule Dragane Karić.

Dragana Karić, koja se pre godinu dana porodila u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu i rodila zdravo dete je, tvrdi njen suprug Miran, preminula usled nestručnog i neadekvatnog medicinskog tretmana.

SPROVEDEN VANREDNI NADZOR

PODSEĆAMO, ministar zdravlja RS Alen Šeranić je, nakon što je advokat porodice Karić zatražio da se utvrde sve činjenice oko ovog slučaja, preduzeo mere kako bi se utvrdila istina, te je sproveden vanredni postupak o stručnom nadzoru u Bolnici "Srbija" i Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu.

Kroz taj izveštaj se saznalo da bolnica nema neophodnu dokumentaciju - da nema rešenje resornog ministarstva u pogledu kadrova, prostora i opreme za rad, kao ni rešenje da ispunjava propisane standarde u procesu pružanja zdravstvene zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije