POD LUPOM GORIVO I HRANA: Pojačana kontrola cena energenata i osnovnih namirnica u Istočnom Sarajevu

M. REGOJE

12. 03. 2022. u 07:13

NADLEŽNI inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Istočno Sarajevo, u saradnji sa Inspektoratom Srpske, narednih dana pojačaće kontrolu benzinskih pumpi i trgovačkih radnji na području svih šest opština u Istočnom Sarajevu, s ciljem provere poštovanja uredbe o ograničavanju marže prilikom formiranja cena, saopšteno je iz Gradske uprave.

ПОД ЛУПОМ ГОРИВО И ХРАНА: Појачана контрола цена енергената и основних намирница у Источном Сарајеву

Centar Istočnog Sarajeva, Foto M. Regoje

V. d. načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove Istočno Sarajevo, Ratko Đurović, rekao je da su nedavno inspektori kontrolisali skoro sve benzinske pumpe na području Istočnog Sarajeva i da su izdata tri prekršajna naloga.

- Inspektori su prilikom kontrole utvrdili nepravilnosti u tri slučaja na području Istočnog Sarajeva i napisaliprekršajne naloge u iznosu od po 15.000 KM, dakle, ukupno 45.000 KM. Intenzivne kontrole, koje sprovodimo sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove, biće nastavljene - istakao je Đurović.

D. Balšić

Đurović je naveo da će inspektori kontrolisati i trgovačke radnje, jer je primećeno da su trgovci podigli cenu mnogih proizvoda, čak i osnovnih životnih namirnica, iako su robu ranije nabavili po znatno nižoj ceni.

- Kad je reč o kontroli cene osnovnih životnih namirnica, akcenat će biti stavljen na cenu brašna, ulja, šećera, soli, lekova i hrane za bebe - naglasio je Đurović.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Istočno Sarajevo upozoravaju vlasnike benzinskih pumpi i trgovačkih radnji da poštuju uredbu o ograničavanju marže i da ne podižu neosnovano cene, jer će u suprotnom biti sankcionisani.

UREDBE O OGRANIČENjU MARŽI JASNE

VLADA Srpske usvojila je lani Uredbu o izmeni Uredbe o ograničavanju marži u prometu robe kojom se postojeće marže u prometu na malo umesto dotadašnjih 10 odsto smanjuju na osam, a postojeće marže na veliko umesto osam smanjuju na šest odsto.

Tom uredbom trgovcima na veliko naftnim derivatima propisuje se maksimalna veleprodajna marža od 0,06 KM po litru derivata, dok se tim trgovcima na malo propisuje maloprodajna marža od 0,25 KM po litru derivata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!