DRŽAVNI REKORDI MALE SOFIJE: Uspeh trinaestogodišnje bijeljinske sportistkinje na takmičenju u streljaštvu

V. MITRIĆ

21. 03. 2022. u 08:12

SOFIJA Rakić, trinaestogodišnja Bijeljinka, ponos Semberije i RS, kako je na prijemu za nju istakao gradonačelnik Ljubiša Petrović, na nedavnom takmičenju u okviru 2. kola Premijer lige BiH u streljaštvu, u seniorskoj i juniorskoj kategoriji osvojila je ubedljivo prvo mesto u obe konkurencije i postavila novi seniorski i juniorski državni rekord.

ДРЖАВНИ РЕКОРДИ МАЛЕ СОФИЈЕ: Успех тринаестогодишње бијељинске спортисткиње на такмичењу у стрељаштву

Mlada streljačica

- Zahvaljujući predanom radu, talentui rezultatima koje postiže, uveren sam da će se za našu Sofiju tek čuti u regionalnim i svetskim okvirima. Ona je najbolja, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u celoj BiH i zato su njeni uspesi toliko veliki i značajni - kazao je Petrović.

Gradska uprava je Sofiju i novčano nagradila, a pomoć u parama neće izostati ni za Streljački klub TRB, čiji je ona član.

Sofija kaže da je veoma srećna zbog postignutog uspeha.

- Streljaštvo je veoma zahtevan sport, imamo i fizičke pripreme, mnogo treniramo. Iako se ovim sportom bavim tek nešto više od godinu i po dana, uspela sam da postignem veliki rezultat što me veoma raduje - zadovoljna je Rakićeva i dodaje da željno iščekuje naredno veliko takmičenje, a to je juniorski i svetski kup.

U prethodnom periodu oborila je šest državnih rekorda, bila prvak BiH u juniorskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji.

- Ostvarila sam i značajne rezultate na turnirima u Smederevu i Beogradu. Ovu godinu započela sam dobro - prvo mesto zauzela sam u seniorskoj i kadetskoj ligi, a prva sam i na državnom prvenstvu za seniore - podsetila je uspešna streljačica.

AFIRMACIJA STRELjAŠTVA

GRADONAČELNIK Petrović je poručio da je u narednom periodu planirano da, u saradnji sa streljačkim savezima Republike Srpske i Srbije Bijeljina bude domaćin takmičenja u streljaštvu većeg formata, da bi se na taj način streljaštvo još više afirmisalo i animirao što veći broj mladih ljudi da se uključe u sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)