SLOŽNI MEŠTANI UREĐUJU SELO: Stanovnici srbačkog mesta Korovi organizovali akciju čišćenja kanala i bankina

V. N.

19. 03. 2022. u 06:08

MEŠTANI srbačkog sela Korovi organizovali su nedavno akciju čišćenja kanala i nasipanja bankina u dužini od 500 metara na glavnom seoskom putu koji vodi prema Omladinskom domu i asfaltnom igralištu, zahvaljujući vlastitim sredstvima od 2.000 KM i pomoći opštine od 350 KM.

СЛОЖНИ МЕШТАНИ УРЕЂУЈУ СЕЛО: Становници србачког места Корови организовали акцију чишћења канала и банкина

Uređenje puteva i kanala, Foto SRNA

Predsednik Saveta mesne zajednice Korovi, Goran Vasić, istakao je da je i ta akcija pokazala da su meštani Korova među najsložnijima u opštini Srbac.

- Ovaj putni pravac je sada još uređeniji i bezbedniji za saobraćaj, nakon što smo pre nekoliko meseci na njemu postavili nove betonske cevi i proširili ga za dva metra, što nam je pomogla opština sa 1.650 KM, a ostale troškove u iznosu od 11.000 KM finansirali su meštani. Radovi su okončani u predviđenom roku - rekao je Vasić.

On je pohvalio odnos lokalne i republičke uprave prema njihovoj mesnoj zajednici i izrazio nadu da će zajedničkim snagama realizovati najvažniji projekat u ovom selu, a to je asfaltiranje deonice puta koji spaja Gornje i Donje Korove u dužini od 1.600 metara.

- Ne sumnjam u podršku vlasti u narednom periodu, a meštani će se sigurno odazvati u novim radnim akcijama kako bi pomogli, jer smo zaista složni oko svih stvari. Izgradili smo i septičku jamu u blizini doma u Korovima i uredili igralište. U ranijim akcijama smo rešili mnoge probleme oko vode, struje, rasvete, uređenja doma i životne okoline - istakao je Vasić.

Foto SRNA

ORGANIZOVALI DRUŽENjE KOROVČANA

PROŠLE godine je organizovano prvo druženje Korovčana na koje se odazvalo njih 120 iz sela i dijaspore, a početkom godine su se udružili i postavili ikonu Svete Trojice, zaštitnika sela. Ikonu je izradio majstor Radovan Malešević, a blagoslov su dobili od sveštenika Kobaške parohije, Slaviše Topića.

- Glavni nosioci i finansijeri aktivnosti bili su meštani Gornjih i Donjih Korova, a u planu je da do Vaskrsa uradimo još dve ikone Bogorodice i Isusa Hrista - kaže Goran Vasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić