VAŽNE VESTI ZA SRPSKU: Dodik predložio važnu ekonomsku meru

V. N.

18. 03. 2022. u 07:40

MILORAD Dodik, predsednik SNSD-a, u ime te partije i Vlade Republike Srpske predložio je da se na hranu, mleko i ostale životne namirnice ukine stopa PDV-a, što bi po računici budžet Srpske koštalo 111 miliona KM.

ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА СРПСКУ: Додик предложио важну економску меру

Foto Srna

- To bi trajalo do kraja godine - rekao je Dodik, dodajući da je SNSD za ukidanje akciza na naftu i naftne derivate, ali na mesečnom nivou.

Po osnovu ukidanja akciza budžet bi po mesečnom nivou gubio 17,6 miliona KM.

- Važno je da se o tome izjasni Narodna skupština RS i biće usvojeni zaključci koji će biti obavezni za sve - rekao je Dodik, dodajući da nije bilo potrebe juče sazivati sednicu Doma naroda Parlamenta BiH.

Kako je rekao, mere koje su predložili značajno će uticati na kućne budžete, istovremeno ističući da će biti potrebno vreme da se ukine stopa PDV-a.

- Mislim da nulta stopa na lekove, sve tipove brašna, mleko, so, šećer, sadni materijal, ulje, hranu za bebe, da će to značajno uticati na životni standard porodica i pojedinaca - rekao je Dodik.

REBALANS

LIDER SNSD-a Milorad Dodik je rekao da će zbog ovih ekonomskih mera, kada se uvedu, morati da urade rebalans budžeta, jer se radi o značajnom gubitku prihoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave