SKUPŠTINA GRADA BANJALUKA: Usvojen rebalans budžeta bez SNSD!

S. M.

08. 12. 2021. u 17:10

ODBORNICI Skupštine grada podržali su na sednici gradskog parlamenta rebalans budžeta u iznosu od 164.7 miliona KM, a koji je za oko 17 miliona KM veći u odnosu na prvobitni budžet.Na sednici je prisutno 18 odbornika, a većina odbornika je podržala rebalans budžeta.

СКУПШТИНА ГРАДА БАЊАЛУКА: Усвојен ребаланс буџета без СНСД!

foto AČavić

Rebalans su podržali odbornici PDP, Ujedinjene Srpske, SPS, SP, te odbornik SDS i odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove". Sednici nisu prisustvovali odbornici SNSD koji imaju najbrojniji klub i čine većinu u skupštini.

- Dok se ne ispuni minimum zahteva skupštinske većine, mi nećemo učestvovati u radu gradskog parlamenta, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD Skupštini grada Banjaluka.

Prema njegovim rečima, bliži se kraj kalendarske godine, a nisu ni delimično ispoštovani amandmani skupštinske većine.

-Imam podatak da su sa današnjim danom isplaćene svega 202 porodilje. Ukupno je stiglo 1.178 prijava, što znači da se 976 nalazi u obradi. Zanima nas koliko treba da se obradi prijava porodilja od aprila i maja - upitao je Topić pre nego što je sa odbornicima SNSD napustio zasedanje.

Nevan Stranić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske koja je deo skupštinske većine u Banjaluci, izjavio da nakon današnjeg glasanja o rebalansu budžeta u Banjaluci koji su podržali odbornici Ujedinjene Srpske,  "želi da obavesti javnost da je po njegovom mišljenju Ujedinjena Srpska uradila dobar posao za građane Banjaluke ne podilazeći nikom."

- Naš amandman nas je obavezao da počne  izgradnja dva mosta u Banjaluci. Da podsetimo da je most u Docu upravo sadašnji gradonačelnik osporavao i zaustavio gradnju mosta u Docu, a da je od danas taj most je ponovo obaveza i da će se pored onog u Česmi za koji takođe amandmanom Ujedinjene Srpske pokrenuta gradnja nakon čega se u taj posao uključilo i rukovodstvo Srbije. Naši odbornici poštuju koalicione odnose i prema onome što je potpisano postupamo odgovorno, ali za ono o čemu nema koalicione saglasnosti odlučujemo u interesu građana - izjavio je Stanić.

On je dodao da se nada boljem dogovoru kako u okviru koalicije tako i u ukupnim  odnosima u gradu između pozicije i opozicije jer, kako kaže, građanima dugujemo rad u interesu Grada, a ne stalne svađe i sukobe.

- Usvajanje rebalansa budžeta, i to bez SNSD je za mene veći trenutak nego pobeda za gradonačelnika pre godinu dana - rekao je na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Dodao je da sada može reći svim Banjalučanima da se sve stvari koje su obećane mogu uradi.

- Između ostalog, sada možemo da čistimo sneg, gradimo most u Česmi, ulažemo u novu Gospodsku ulicu, uradimo kanalizaciju, školu u Adi i sve ostalo. Jedna vrsta ljudskog odnosa prema građanima je pobedila. Zahvalan sam svima koji su ovo podržali jer su pokazali zdrav razum prema građanima - naveo je Stanivuković.

Istakao je da je srećan, ali da ne likuje.

-Verujem da ćemo ovako raditi i prema svim drugim tačkama. Niko nije kupljen ni prodan, ovo je sve urađeno za Banjaluku - naglasio je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega