UZ REKE SAVU, VRBAS I VRBANJU: 1.3 miliona maraka za pošumljavanje područja

S. M.

23. 11. 2021. u 18:35

U BANjALUCI je danas potpisan ugovor o pošumljavanju područja uz reke Savu, Vrbas i Vrbanju, vrednosti preko 1.300.000 KM, s ciljem sprečavanja bujica, poplava i erozija zemljišta.

УЗ РЕКЕ САВУ, ВРБАС И ВРБАЊУ: 1.3 милиона марака за пошумљавање подручја

Foto SRNA

Ugovor su potpisali pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Mitrović i predstavnici preduzeća "Šume Republike Srpske".

Mitrović je rekao da će se pošumljavanje realizovati u okviru projekta "Sava - Drina" finansiranog iz kredita Svetske banke.

-Danas su potpisani ugovori za pošumljavanje bujičnih područja na slivovima rijeka Vrbasa i Vrbanje. Druga komponenta je podizanje energetskih zasada topola na naplavnim područjima reka Save i Vrbasa, rekao je Mitrović novinarima.

On kaže da će biti pošumljen 121 hektar, a da će površina zasada topola biti 14,2 hektara.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Šume Reublike Srpske" Slaven Gojković rekao je da su ugovore sa resornim ministarstvom danas potpisala šumska gazdinstva "Gorica" Šipovo, "Vrbanja" Kotor Varoš i "Banjaluka" iz Banjaluke.

- Mislim da ćemo na zadovoljstvo svih da završimo ovaj posao i da u budućnosti smanjimo mogućnost bujica i erozije zemljišta, rekao je Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije