KOŠNICE BILE PUNE ORUŽJA: Nastavak policijske akcije u Gradišci posle pronalaska arsenala

O. MATAVULj

08. 09. 2021. u 08:39

NAKON pronalaska arsenala oružja na imanju Mladena Grbića u selu Jelići kod Gradiške, MUP RS je priveo njegovog komšiju Dragoslava R. i Veljka U. pod sumnjom da su opremali laboratoriju za uzgoj marihuane.

КОШНИЦЕ БИЛЕ ПУНЕ ОРУЖЈА: Наставак полицијске акције у Градишци после проналаска арсенала

AKCIJA Košnice u kojima je skrivan arsenal, Foto MUP RS

S pronalaskom oružja i laboratorije povezuju se Predrag Njegovan i Gordan Gvozden, koji su nedostupni istražnim organima. Inače, Njegovan je istražiocima dobro poznato ime budući da je 2007. godine hapšen s Ljubanom Ećimom, nekadašnjim komandantom "crvenih beretki" u BiH, kada je MUP Srbije zaplenio 48 kilograma heroina i četiri kilograma kokaina.

Grbić je uhapšen za vikend nakon što je policija u košnicama, u šumi koja je njegovo vlasništvo, pronašla 13 automatskih pušaka, 13 bombi, tri tromblona, sporogoreći štapin i više od 2.000 puščanih i pištoljskih metaka, okvire za municiju, optički nišan i 18 detonatorskih upaljača, te opremu za uzgoj marihuane i literaturu o tome.

Većina oružja, a posebno puške, biće predmet veštačenja kako bi se utvrdilo da li su eventualno korišćene u nekom od nerasvetljenih krivičnih dela u Srpskoj.

ZAPLENA Pronađeno oružje, Foto MUP RS

U nastavku akcije privedene su još dve osobe Veljko U. i Dragoslav R. u čijoj kući je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane koja se napajala strujom iz Grbićeve vikendice.

Većina osumnjičenih godinama prolazi kroz policijske evidencije i policija ih dovodi u vezu s Milivojem Lovrenovićem za kojim je MUP Srbije raspisao poternicu zbog ubistva Strahinje Stojanovića, koji je 13. septembra prošle godine ubijen u Beogradu ekpsplozivnom napravom podmetnutom pod njegov džip.

OPREMA ZA UZGOJ MARIHUANE

VESNA Vučić, portparol PU Gradiška, kaže da je pored laboratorije, koja je bila u pripremi, pronađena oprema za uzgoj marihuane kao što su saksije, sredstva za prihranu, specijalne UV lampe, oko 140 klijalih semenki i manja količina suve marihuane.

- Pretresi su izvršeni na ukupno sedam lokacije koje koriste osumnjičeni i pronađeni su i oduzeti vojna puška, samostrel, municija i drugo - kaže Vučićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna