RADARI ČUVAJU ŽIVOTE: U Banjaluci MUP pustio u rad stacionarni radarski sistem

S. Mišljenović

02. 09. 2021. u 06:33

NA području Banjaluke od juče je u funkciji stacionarni radarski sistem koji će evidentirati prekršaje nepropisne brzine i nepoštovanja zabrane prolaza kroz crveno svetlo na raskrsnicama.

РАДАРИ ЧУВАЈУ ЖИВОТЕ: У Бањалуци МУП пустио у рад стационарни радарски систем

Foto MUP RS

Devet radara na području grada stacionirano je u Krfskoj ulici, zatim ulicama Mladena Stojanovića, Knjaza Miloša i na Putu srpskih branilaca i na magistralnim putevima u Karanovcu, Zalužanima, Piljagićima, Dragočaju i Zelenom Viru.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da je sistem simbolično u rad pušten prvog dana nove školske godine, jer je njegov cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju.

- Godinama unazad uspostavljamo savremene tehničke sisteme da bismo doprineli bezbednosti saobraćaja. Podsetiću da je nakon završetka rata, na našim putevima godišnje ginulo više od 250 ljudi, da bi pre pet-šest godina taj broj bio 150 - rekao je Lukač i dodao da je zahvaljujući sistemima kontrole broj poginulih na putevima smanjen na 101, koliko je smrtno stradalo prošle godine.

U MUP RS navode da stacionarni radarski sistem ima mogućnost automatske detekcije brzine, za sva vozila u vidnom polju, do 320 kilometara na čas, u svim saobraćajnim trakama koje su u vidnom polju radara, u dolasku i odlasku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna