DETALJI DRAMATIČNOG HAPŠENJA: Osumnjičeni Viktor Čavić potegao pištolj na policiju, a zatim hteo i da ih pregazi automobilom (FOTO)

O. M.

06. 09. 2021. u 18:37

VIKTOR Čavić (45) iz Banjaluke uhapšen je posle višečasovne potrage nakon što je na Manjači potegao pištolj na policajce kojima je pretio da će ih pobiti, a potom je pokušao da ih pregazi automobilom.

ДЕТАЉИ ДРАМАТИЧНОГ ХАПШЕЊА: Осумњичени Виктор Чавић потегао пиштољ на полицију, а затим хтео и да их прегази аутомобилом (ФОТО)

Foto PU Banjaluka

Dramatična potraga krenula je u nedelju iza ponoći kada su policajci u Banjaluci uočili Čavića, za kojim je sredinom avgusta PS Lazarevo raspisala potragu zbog sumnje da je pretio majci devojke s kojom je u vezi. Videvši policiju Čavić se dao u bekstvo i za njim je krenula višečasovna potera. Oko 2.30 njegov BMV je lociran u Kolima na Manjači.

- Policijski službenici pokušali su zaustaviti BMV, kojim je upravljao V. Č. za kojim je bila raspisana potraga. Prilikom zaustavljanja V. Č. je usmerio pištolj prema policajacima, preteći im, a onda je vozilom pokušao da ih udari, nakon čega je pobegao s lica mesta - rekla je portparolka PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

U policiji navode da je s Čavićem u automobilu kao suvozač bila D. K. Potraga za njima je nastavljena i oko 15 časova su locirani i uhapšeni u iznajmljenom apartmanu u Mrkonjić Gradu.

- V. Č. se sumnjiči za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a D. K. za pomaganje u izvršenju tog krivičnog dela. U toku je kriminalistička obrada i dalji rad na predmetu - rekla je Mučibabićeva.

Viktor Čavić ima bogat kriminalni dosije. U KPZ Zenica je odležao 30 meseci zatvora zbog razbojništva počinjenog u FBiH. Tokom izdržavanja kazne 2009. je izazvao incident u zatvoru kada se, zajedno s još jednim zatvorenikom, iz protesta popeo na krov jednog od paviljona. Protiv njega je tada vođeno i više krivičnih postupaka, a optužen je i za pljačku Nove banke u Loparama 2007, odakle je ukradeno 45.000 KM. Dovođen je u vezu sa više teških krivičnih dela kako u Banjaluci, tako i u Sloveniji.

POZNAT I U LjUBLjANI

VIKTOR Čavić je 2016. dospeo u sve medije u Sloveniji nakon što ga je policija, nedugo po izlasku iz zatvora, osumnjičila za razbojništvo. I tada je, izbegavajući hapšenje, napao službena lica i za njim je organizovana velika potera u kojoj je kompletna PU Ljubljana bila dignuta na noge, a angažovan je i helikopter. U poternici, koja je tada za njim raspisana, navodilo se da se radi o opasnoj osobi i naoružanoj osobi, sa znakovima PTSP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a