BROJNIJA I LEPŠA SRPSKA: "Konferencija beba 2021" održana u bijeljinskom Gradskom parku

B. MILOŠEVIĆ

05. 08. 2021. u 06:08

TRADICIONALNA manifestacija "Konferencija beba 2021", održana u bijeljinskom Gradskom parku, pod motom "Lepša Srpska - brojnija Srpska", ima za cilj afirmaciju nataliteta i jačanje istinskih vrednosti porodice.

БРОЈНИЈА И ЛЕПША СРПСКА: Конференција беба 2021 одржана у бијељинском Градском парку

Foto B. Milošević

- Ovo je najlepša konferencija koju Bijeljina može da ima, i svima nam je puno srce od veselih osmeha beba i mališana - rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na otvaranju ove manifestacije.

Gradska uprava je formirala tim stručnjaka, koji će predložiti konkretne mere što kvalitetnije podrške natalitetu u Bijeljini.

- U gradskom budžetu za 2022. naći će se sredstva za nove mere podrške mladim roditeljima. Ove godine za tu svrhu smo izdvojili 100.000 KM za jednokratnu pomoć za svako novorođeno dete, sufinansiramo boravak u predškolskim ustanovama, kao i postupak vantelesne oplodnje - rekao je Petrović.

TRADICIONALNO Šetnja najmlađih sugrađana, Foto B. Milošević

Mnogobrojni šetači u Gradskom parku pridružili su se ovom veselom skupu, uz komentare kako su ove bebe naše najveće blago. Posebne simpatije pobrala je porodica Filipović, Branka i Đorđe sa šestoro dece, i dvomesečna Iskra, prvo dete mladog para Dejana i Slavice Stević.

NAGRADE

GRADSKA uprava nagradila je kolicima za bebe Martinu Simić koja ima desetoro dece, a sve prisutne mališane i njihove mame i bake, slatkišima i sokovima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna