ŠTETA OD 1,3 MILIONA: Bivši ministar Savanović osumnjičen za zloupotrebu

O. MATAVULj

13. 07. 2021. u 07:13

UPRAVA kriminalističke policije MUP RS podnela je prijavu Republičkom javnom tužilaštvu protiv bivšeg ministra rada i boračko-invalidske zaštite Milenka Savanovića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio to ministarstvo za 1,3 miliona maraka!

ШТЕТА ОД 1,3 МИЛИОНА: Бивши министар Савановић осумњичен за злоупотребу

Foto D. Pozderović

Kako je saopštio MUP RS, izveštaj je podnet zbog sumnje da je bivši ministar počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Lice se sumnjiči da je obavljajući funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite tokom 2016. iskoristio svoj službeni položaj i pribavio imovinsku korist za izvođače radova koji su imali sklopljen ugovor sa ministarstvom u iznosu od 1,3 miliona maraka, a na štetu ministarstva - rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Portparol Republičkog tužilaštva Dragica Tojagić kaže da je izveštaj primljen i da se na predmetu radi.

- Izveštaj se odnosi na izgradnju stambenih jedinica za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih i vojnih invalida u Banjaluci, Bileći, Gradišci, Doboju, Prijedoru, Tesliću, Foči i Višegradu. Predmet je u radu kod postupajućeg tužioca - rekla je Tojagićeva.

MALVERZACIJE Milenko Savanović, Foto Vlada RS

Kako nezvanično saznajemo, radi se o plaćanju 10 odsto vrednosti izvedenih radova koji su plaćeni za vreme garantnog perioda, a da izvođači nisu obezbedili bankarske garancije koje bi pokrile čitav period garantnog roka, kako je to bilo predviđeno ugovorom koje je ministarstvo s njima sklopilo.

NE PRIHVATA KVALIFIKACIJE

MILENKO Savanović, za "Novosti", kaže da "ne prihvata bilo kakve kvalifikacije", niti želi da komentariše podneseni izveštaj.

- To su za mene gluposti i insinuacije. O svemu ću se oglasiti ukoliko me pozovu na saslušanje u Tužilaštvo - rekao je Savanović, odbijajući da odgovori da li su ga zbog tog slučaja već ispitivali inspektori UKP MUP-a RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a