PREMIJER RS SA MINISTROM NENADOM POPOVIĆEM: Saradnja u industriju informacionih tehonologija

R. S.

12. 07. 2021. u 15:04

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa Nenadom Popovićem, ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, a sagovornici su ocenili da je ulaganje u industriju informacionih tehnologija velika razvojna priliku za Srpsku i Srbiju.

ПРЕМИЈЕР РС СА МИНИСТРОМ НЕНАДОМ ПОПОВИЋЕМ: Сарадња у индустрију информационих техонологија

FOTO: R. S.

 - U narednom periodu treba dodatno poticati međusobnu saradnju kod otvaranja novih naučno–tehnoloških parkova i inovacionih centara za razvoj start-ap preduzeća - zaključili su sagovornici.

Premijer RS je preneo ministru Popoviću da Republika Srpska ulazi u gradnju naučno – tehnološkog parka u Banjaluci, na lokaciji u krugu kampusa banjalučkog Univerziteta.

Najavio je da će, poučeni odličnim rezultatima Inovacionog centra u Banjaluci (ICBL), novi inovacioni centar biti osnovan i u Zvorniku, kako bi potakli otvaranje start- ap preduzeća i u ovom delu Republike Srpske.

Ministar Popović je naglasio da je Srbija spremna da Republici Srpskoj stavi na raspolaganje sve svoje postojeće resurse u oblasti informacionih tehnologija, kako bi i Republika Srpska dodatno unapredila ovu, izuzetno važnu granu industrije.

Govoreći o procesu imunizacije, predsednik Vlade Radovan Višković zahvalio se ministru Popoviću na pomoći koju je Srbija pružila tokom pandemije korona virusa, ističući da je za Srpsku od izuzetne važnosti predstojeća proizvodnja vakcine „Sputnjik" u Institutu za virusologiju, serume i vakcine „Torlak".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba