PUT KA OSTVARENJU: U Bijeljini predstavljena zbirke poezije

V. M.

08. 06. 2021. u 19:31

U NARODNOJ biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini predstavljena je zbirka poezije „Put ka ostvarenju“ u kojoj su učenici Literarne sekcije Osnovne škole „Vuk Karadžić“, uz podršku nastavnice srpskog jezika Slavice Račanović, objavili svoje poetske redove.

ПУТ КА ОСТВАРЕЊУ: У Бијељини представљена збирке поезије

Foto: V. M.

Među koricama ove zbirke se našlo 45 pesama, među kojima su i stihovi nagrađeni na nekoliko domaćih i regionalnih konkursa.

- Ovde vidim pravi roj mladih pesnika koji kao svici uljepšavaju naš grad. Neka su vam sa srećom vaša zbirka pesama i želim vam da vremenom postanete veliki pesnici, bar kao Dobrica Erić, Mika Antić ili čika Jova Zmaj – poručio je mladim poetskim stvaraocima gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Foto: V. M.

Anđela Stevanović, Sara Demonjić, Elena Mirković, Sara Dragičević, Miroslav Šešlija, Rade Mišanović, Ana Stevanović, Marko Milivojević, Nemanja Milićević i Andrea Lovkov su u svojim radovima pisali o nizu tema kroz dug vremenski kontinuum – od Svetog Save, Vuka Karadžića i Filipa Višnjića do savremenih tema i njihovih ličnih iskustava o ljubavi, prijateljstvu i porodici. Pesme se razlikuju i po načinu pisanja, ritmu i značenju – od šaljivih, melodičnih i mladalačkih pesama sa lakom rimom i brzim ritmom do pesama inspirisanih istorijom i ratnim vrtlozima.

U predgovoru zbirke, nastavnik Slavica Račanović je istakla da je mladi pesnik večiti putnik koji traži i nalazi i, uvek nezadovoljan, ponovo traži i ponovo nalazi pitanja i odgovore, zagonetke i rešenja, a izrazila je i zahvalnost preduzeću „Steko“ bez čije pomoći ne bi bili u mogućnosti da izdaju ovu zbirku pesama.

Ovom prilikom dodijeljena je i diploma najboljem učeniku generacije OŠ „Vuk Karadžić“ Eleni Bogdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna