PLJESKAVICA NAPRAVLJENA OD 80 KILOGRAMA MESA: Na „Roštiljijadi“ u Leskovcu postavljen rekord nad rekordima (FOTO/VIDEO)

Игор Митић
Igor Mitić

24. 08. 2023. u 23:35

Dobro uigrana ekipa leskovačkog restorana „Koliba“, sedmu godinu zaredom, oborila je večeras sopstveni rekord u pripremanju najveće pljeskavice na svetu. Ona je na „Roštiljijadi“ u Leskovcu napravila pljeskavicu od čak 80 kilograma roštilj mesa što je za 12,8 kilograma više u odnosu na prošlu godinu.

ПЉЕСКАВИЦА НАПРАВЉЕНА ОД 80 КИЛОГРАМА МЕСА: На „Роштиљијади“ у Лесковцу постављен рекорд над рекордима (ФОТО/ВИДЕО)

foto: TOL

Posle pečenja prečnik najveće pljeskavice na tradicionalnom i memorijalnom takmičenju „Novica Stanković Šaponja“ iznosio je 175, a njena debljina 3,5 centimetra.

foto: TOL

Dobro poznata ekipa koju čine leskovačke roštiljdžije: Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Ivica Zdravković, ove godine pojačani Bojanom Cvetkovićem i Dejanom Dragićevićem, odlučila je da prošlogodišnji rekord uveća za veliku dodatnu količinu roštilj mesa i da sebi postavi izazov za koji se činilo da neće uspeti da prevaziđe.

foto: TOL

 

Pred njima nije bio lak zadatak, ali su najveću pljeskavicu, kako su kazali, napravili nikada brže i lakše. Rekord duguju višegodišnjem iskustvu, jer pljeskavicu tešku 80 kilograma i pleh na kojem se ona oblikuje i peče treba i okrenuti.

To je i najkritičniji, ali i najzanimljiviji deo ovog takmičenja koje posetioci sa pažnjom i strepnjom posmatraju, jer od okretanja uglavnom i zavisi hoće li pljeskavica ostati cela. Ogromna pljeskavica je po tradiciji, nakon pečenja u dvorištu Šop Đokićeve kuće, podeljena okupljenim građanima.

Ovom gurmanskom spektaklu, osim velikog broja posetilaca 33. „Roštiljijade“, prisustvovali su i ministar omladine i turizma Husein Memić, pomoćnica ministra Dunja Đenić i državni sekretar ovog ministarstva, a nekadašnji direktor leskovačke Turističke organizacije Žikica Nestorović.

Takmičenje se odvijalo uz muziku orkestra Elvisa Bajramovića, prve trube u Guči prošle i 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao