NOVINAR ili ne, svejedno, ovuda nema prolaska! Odlučan je, bez grimase na licu, korpulentni specijalac, opremljen kao robokap od čela do pete, gurkajući nezvanog gosta vrhom pendreka, u leđa, ispod plećke, tek da pokaže da se ne šali.

walter pravicek

30.03.2023. 08:41

Za puno nas koji Francusko volimo kao drugo domovino malo nama njihova politika smeta.Natrag kupuju avione Miraž-9 i šalju u klaonicu Ukrajine,valda,da vide što može uopšte takav avion uraditi u praksi.I šalju sve što Ameri komanduju.Da je vreme DeGaola,bili bi izvan NATO sastava,ništa nebi dali u Ukrajinu,jedino bi kao uvek primali izbeglice.I posao bi bio kao tada,pa i godine starosti i broj godina rada potrebne za iči u penziju bi imali kao nekada.Da ide Francuz na Francuza zbog politike nije normalno.

Savo

30.03.2023. 10:26

Iz mase izdvaja se žena sa pocepanim povodcem za pse. Traži svoju miljenicu, fificu. Pita ljude da li su videli njenu fificu. Niko joj ne može pomoći. Udaljava se sa mesta viđenja i nestaje u masi. Svašta se dešava, svako svoje gleda. Francuzi zbog ne rada komunalnih službi i izgoreli kontejnera izbacuju svoje smeće na ulicu a demonstranti dobijaju novu količinu "goriva" za svoje aktivnosti. Dokle? Ko će prvi popustiti ili zaratiti? Ovo nemože u nedogled.

Neinformisan

30.03.2023. 10:50

Nešto se pitam,da li bi naš ambasador u Parizu možda trebalo da interveniše kod Francuskog ministra policije zbog prekomerne upotrebe sile?Mislim...