TRIK KOJI ZNAJU SAMO KUVARI: Na ovaj način treba čuvati beli luk

Novosti online

04. 01. 2024. u 18:14

BELI luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kuvanju. Odličan je za začinjavanje ili pripremu odličnih jela. Ali ne samo to, to je fantastičan prirodni antibiotik, mnogi ga jedu sirovog.

ТРИК КОЈИ ЗНАЈУ САМО КУВАРИ: На овај начин треба чувати бели лук

Foto Shutterstock

Iz ovih razloga, često se pitamo kako da ga zadržimo svežim što je duže moguće? Otkrili smo da postoji neverovatan metod koji samo kuvari znaju.

Kako čuvati beli luk: Svi detalji

Beli luk je u stanju da reguliše krvni pritisak i značajno smanji nivo holesterola.

Zahvaljujući snažnim svojstvima, može detoksikovati jetru. Često mu se ne poklanja dovoljno pažnje, ali je nutritivno jedan od najmoćnijih.

Ovaj sastojak je prirodno antibakterijsko sredstvo koje se bori protiv crevnih parazita i jača imuni sistem. Pored toga, prirodno je antiinflamatorno sredstvo, reguliše cirkulaciju i samim tim sprečava kardiovaskularna oboljenja.

Zimi je naš saveznik broj jedan jer nas dobro leči od sezonskog gripa. Važno je da ga imamo kod kuće, ne samo zato što ga možemo koristiti u kuhinji, već i za naše zdravlje.

Postoji fantastičan način da beli luk ostane svež duže vreme, najmanje godinu dana.

Prvo uzmite pola kilograma čena belog luka i potopite ih u toplu vodu oko sat vremena.

Nakon što ih osušite, ogulite ih i videćete da se lako gule jer je koža omekšala. Zatim očišćeni beli luk  stavite u sterilizovanu staklenu teglu. Zatim dodajte dve kašike krupne soli. Sada možete dodati nekoliko kašika jabukovog sirćeta ili preliti vinskim sirćetom ako želite, ovaj sastojak pomaže da se beli luk zadrži netaknut. Pre nego što zatvorite teglu poklopcem, isecite krišku limuna i stavite je na beli luk. Teglu dobro zatvorite i protresite da se svi sastojci pomešaju. Ovo će zadržati vaš  beli luk u savršenom stanju više od godinu dana i neće istrunuti. I ne samo to, jer možete da ih konzumirate kada želite, a da ne morate da ih ljuštite svaki put kada je potrebno da ih upotrebite. Ovaj metod koriste mnogi kuvari, praktičan je i pre svega efikasan.

jutarnji.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!