EFEKTNA, ZA SVEČANU TRPEZU, IDEALNA I ZA SVAKI DAN: Jednostavna salata od pire krompira i povrća - super kao obrok, ali i prilog (VIDEO)

Novosti online

27. 01. 2024. u 16:00

Salate su odlična prilog uz mnoga jela, ali takođe mogu da se služe i kao predjelo, a neke čak i menjaju obrok.

ЕФЕКТНА, ЗА СВЕЧАНУ ТРПЕЗУ, ИДЕАЛНА И ЗА СВАКИ ДАН: Једноставна салата од пире кромпира и поврћа - супер као оброк, али и прилог (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Betülün Mutfak Aşkı

 Postoje razni recepti, a mi vam predlažemo jedan od najboljih. Napravite kremastu salatu sa pire krompirom i povrćem koja će se mnogima dopasti, a koju možete da služite uz pečenje, ali i ribu. Lako je i brzo, a sastojci su svima dostupni. 

Sastojci:

1,2 kg krompira 

2 šargarepe 
2-3 mlada luka

Za sos: 

500 ml jogurta
4-5 kašika majoneza
2-3 čena belog luka

Za dekoraciju: 

2-3 pečene paprike
1 šolja kukuruza

Foto: Printskrin Jutjub/ Betülün Mutfak Aşkı

Recept:

U šerpu stavite krompir koji ste isekli, pa sipajte vodu i kuvajte dok ne omekša. Zatim krompir procedite, pa posolite, pobiberite i lepo ispasirajte. U tiganju na malo ulja propržite rendanu šargarepu.

U posudi pomešajte pire krompir, seckani mladi luk i šargarepu. Zatim dodajte sekcani peršun i mirođiju i promešajte. Napravite umak tako što ćete pomešati majonez, jogurt i mleveni beli luk, pa dodajte u pire krompir. Lepo sjedinite. 

Sipajte salatu u vatrostalnu posudu i poravnajte. Ukrasite seckanom pečenom paprikom, kukuruzom, kao i seckanom mirođijom. 

(Mondo/Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)