BELA ČORBA SA PILEĆIM BUJONOM: Nek se sve krčka 15 minuta

Andrijana Nešić

26. 01. 2023. u 18:20

Izdinstajte posebno izgnječen beli luk, posebno seckani crni, sve na maslinovom ulju i maslacu, pa promešajte i dodajte seckanu majčinu dušicu, peršun i pileći bujon. Neka se krčka otprilike 15 minuta.

БЕЛА ЧОРБА СА ПИЛЕЋИМ БУЈОНОМ: Нек се све крчка 15 минута

Foto Shutterstock

Snizite temperaturu, dodajte izmrvljeni hleb i ostavite na uključenoj ringli još pet minuta.

Izvadite smesu iz šerpe i preručite u blender, pa izmiksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Posle toga mešavinu vratite u šerpu, prelijte litrom ključale vode, dodajte pavlaku, so i biber po želji.

Potrebno je:

  • 6 čenova belog luka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • kašičica peršuna ili celera
  • kašičica majčine dušice
  • 250 ml pilećeg bujona
  • kašika pavlake
  • stari hleb

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Nova oprema za školu, bolji uslovi za talente: Fondacija Mozzart verna podrška obrazovanju