ĆURETINA SA MLINCIMA: Kombinacija mesa i testenina, savršenstvo ukusa čak i za izbirljive

Новости онлине

05. 05. 2024. u 11:00

Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.

ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве

Youtube PrintScreen/CooKing

Sastojci:

  • ćureći file 500 g
  • mlinci 500 g
  • bujon (ćureći ili pileći) 550 ml
  • kocka za supu 1/2 (5 g)
  • kisela pavlaka 20 % mm 1
  • rendani kačkavalj 200 g
  • neutralna pavlaka za kuvanje 500 ml
  • sveže samleveni biber po ukusu
  • so po potrebi
  • ulje za prženje mesa po potrebi

Priprema:

Ćureće šnicle blago izmasirati prstima. Ako su tanko isečene, nema potrebe da ih lupate kuhinjskim čekićem. Posoliti ih i posuti mlevenim biberom. Zagrejati ulje i ispržiti šnicle sa obe strane po par minuta, da porumene, pa ih iseći po širini na trake.

Staviti bujon da proključa, pa razmutiti 1/2 kocke za supu. Umesto bujona se može koristiti i proključala voda, u tom slučaju razmutiti celu kocku za supu (11 g). Mlince izlomiti na manje komade, ali ne mnogo sitno. U veću šerpu sipati bujon, pa polovinu izlomljenih mlinaca staviti u bujon i dobro ih natopiti. Kada su mlinci omekšali (ne držati ih previše u bujonu da ne bi bili gnjecavi), izvaditi ih i ponoviti postupak sa preostalom količinom mlinaca. Pomešati kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posoliti.

Uzeti veću vatrostalnu ili keramičku posudu, ili više manjih posuda i ređati slojeve na sledeći način: na dno posuda sipati po malo ulja u kome je meso prženo. Zatim staviti malo mlinaca, preko malo umućene pavlake, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlake, pa mlinaca, pa pavlake. Ukoliko vam je možda ostalo malo bujona, prelite ga preko mlinaca. Obično ne ostane ništa kada se mlinci lepo natope. Naravno, sastojke možete ređati i po vašoj želji.

Preko umućene pavlake izrendati 150 g kačkavalja "na krupno". Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći mlince 20 do 30 minuta (dok ne porumene). 

Pečene mlince izvaditi iz rerne i posuti preostalim kačkavaljem. Ne vraćati u rernu, već ostaviti da se kačkavalj otopi. Poslužiti toplo.

(blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Snaga zajedništva i solidarnosti