AROMATIČNA RAPSODIJA SA MESOM, PODVARAK IZ RERNE: Greje dušu, a priprema je jednostavna
SLASAN obrok koji će vas držati dugo sitim.
Potrebno:
* 1 veća glavica kiselog kupusa
* oko 300 g suvih rebara
* 1 veća glavica crnog luka
* 3-4 lista lovora
* 2 kašike svinjske masti
* po ukusu so
* mleveni biber
* 2 kašičice mlevene začinske paprike
Priprema:
Operite i iseckajte glavicu kupusa. Meso isecite na komade, a crni luk sitno iseckajte. U tepsiju stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko kupusa stavite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite mlevenom začinskom paprikom i biberom, a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode pa pokrijte folijom. Pecite podvarak najmanje 1 sat, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još bar 30 minuta. Po potrebi dolijte još malo vode.
Bon appetit!
(Trpeza)
Preporučujemo
PRAVI SE BRZO, A SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI: Čokoladne kocke bez jaja
09. 02. 2024. u 19:00
ODLIČNO I SITO JELO BEZ MESA: Rižoto sa spanaćem, fenomenalnog ukusa
08. 02. 2024. u 08:00
"UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLjA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA" Vučić položio cveće u školi "Vladislav Ribnikar" (FOTO)
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u školi "Vladislav Ribnikar" na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole.
03. 05. 2024. u 07:26
ISPOVEST RODITELjA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)
RODITELjI ubijene devojčice u Ribnikaru, Angeline Aćimović, govorili su za Novosti u podkastu "Mislim da je važno".
03. 05. 2024. u 16:05
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)