NEMOGUĆE IM JE ODOLETI: Gratinirane palačinke - Med, mleko i orasi za savršeni ukus

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

06. 02. 2024. u 16:22

PALAČINKE koje se filuju orasima i medom mogu imati još lepši ukus ukoliko se zapeku.

НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус

Foto: J.S.

Recept za gratinirane palačinke dozvoljava slobodu kombinacije ukusa, pa se umesto oraha mogu koristiti lešnici ili pistaći.
 

Potrebno je

Za palačinke:

3 jaja

Pola litre mleka
250 mililitra kisele vode
1 prstohvat soli
2 kašike ulja
250 g mekog brašna

Foto: J.S.

Za fil:

100-150 g mlevenih oraha

1 vanil šećer
100 g šečera

Za preliv:

2 decilitra mleka ili slatke pavlake

1 jaje
1 vanil šećer
1 kašika mlevenih oraha
2 kašike meda
rendana kora limuna

Foto: J.S.

Priprema:

Umutititi sastojke za palačinke i peći palačinke, dvadesetak isfilovati i poređati u pekač. Preseći ih po dužini kako bi lepše prihvatile preliv. Preliv se priprema tako što se umute jaja i mleko, a zatim dodaju preostali sastojci. Peći u zagrejanoj pećnici desetak minuta na jačoj vatri dok palačinke ne upiju fil. Služiti hladno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici