KAKO SE ISPRAVNO PRAVI POSNI PASULJ: Po receptu naših baka - jeftino i lako
Izreka "prost kao pasulj" je nastala zbog toga što se ovo jelo sprema najjednostavnije. Srbi bi rekli da je pasulj majka svih jela, ali posan pasulj je čista osnova svega. Zbog vlakana i svih nutrijenata smatra se najzdravijim jelom. U danima posta ovo je jelo koje će vas zasititi i nahraniti baš kako treba.
Potrebno je:
- 500 grama pasulja
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 1 paradajz
- so i biber, slatka mlevena paprika - začinska,
- lovorov list
- svež peršun
- ulje
- ljute suve paprike
Priprema:
Pasulj veče pred pripremu potopite u hladnu vodu. Sutradan ga procedite i dobro isperite pod mlazom tekuće vode.
U veću šerpu stavite par kašika ulja, dodajte seckan luk i šargarepu pa dinstajte dok ne omekša. Dodajte sitno seckanu papriku i paradajz pa dinstajte još par minuta.
Dodajte opran i oceđen pasulj, a onda sve izmešajte, dodajte začine i nalijte vodu do vrha šerpe. Kuvajte pasulj oko 2 sata na laganoj vatri. Pred sam kraj kuvanja dodajte sitno seckan beli luk i peršun. Kada proključa još jednom sklonite pasulj sa ringle i poslužite.
Ovako skuvan pasulj možete da razlijete u vatrostalne činijice i zapečete u rerni sa suvim paprikama, ali možete poslužiti i uz ljute suve paprike.
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)