GOTOVE ZA 30 MINUTA! Hrskave tikvice sa belim lukom i parmezanom

Новости онлајн

08. 06. 2025. u 09:00

ZDRAVA, lagana i ukusna grickalica ili prilog koji će nestati sa tanjira za tren.

ГОТОВЕ ЗА 30 МИНУТА! Хрскаве тиквице са белим луком и пармезаном

Foto: Printskrin Youtube/ SOS Kitchen

Hrskavi štapići od tikvica obloženi belim lukom, parmezanom i prezlama pečeni do savršenstva!

Sastojci:

* Tikvice, 2 srednje
* Maslinovo ulje, 2-3 kašike
* Beli luk, 2 čena
* Parmezan, 50 g
* Prezle, 50 g
* So i biber, po ukusu
* Suvi začini, po želji

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C i obložite pleh papirom za pečenje. Tikvice operite, po želji oljuštite, i iseci po dužini na štapiće debljine otprilike 1 cm. U većoj posudi pomešajte maslinovo ulje i beli luk, pa dodajte štapiće tikvica i promešajte da se ravnomerno oblože. U posebnoj činiji pomešajte prezle, parmezan, so, biber i začine. Svaku tikvicu uvaljajte u mešavinu parmezana i prezli, lagano pritisnite da se smesa zalepi. Poređajte štapiće na pleh, tako da se ne dodiruju. Pecite 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatni i hrskavi. Na kraju ih možete po želji kratko zapeći na funkciji grila da dodatno porumene.

Prijatno!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Snaga zajedništva i solidarnosti