POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Bez ulja, hrskave i slasne

Новости онлине

09. 05. 2024. u 15:00

Ispohujte tikvice, i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvice jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.

ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ: Без уља, хрскаве и сласне

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 srednje tikvice
  • 150 g parmezana
  • 150 g prezli
  • 1 kašičica origano
  • svež bosiljak

Priprema:

Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom. 

Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice. 

Tikvice poređajte u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S nekih 15 minuta.

(stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?