PUNJENI LUK: Ovo jelo uopšte nije teško napraviti, a preukusno je i veoma zanimljivo izgleda
Samo pažljivo izvadite unutrašnjost koju ćete kasnije napuniti mesom.
Sastojci:
- 4-5 velikih glavica crnog luka
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crvena paprika (sveža ili pečena)
- so, biber
- 1 kašika ulja
- 200 ml supe od kocke
- kačkavalj ii mocarela za posipanje
Priprema:
1. Skinuti ljusku s luka i odseći korenasti vrh. Izdubiti unutrašnjost kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na papirni ubrus da se dobro ocedi.
2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno sa iseckanim lukom. Dodati so i biber.
3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i staviti ga u pleh u koji ste sipali malo ulja. Naliti ključalom supom i peći 40 minuta.
4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač ili krompir-pire.
(Still)
Preporučujemo
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00
RUČAK DANA - ŠKEMBIĆI U SAFTU: Tradicionalni specijalitet sa juga Srbije
05. 03. 2024. u 10:00
VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema
03. 03. 2024. u 07:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)