U PRIPREMI OMILJENOG DORUČKA SRBI PRAVE VELIKU GREŠKU: Recept poznatog kuvara iz Amerike za najukusniju kajganu ikada

Novosti online

26. 02. 2024. u 09:00

KAJGANA po receptu najpoznatijeg kuvara iz Amerike ima neopisiv ukus! Čuveni kuvar Entoni Burden pre nekoliko godina je otkrio recept za najukusniju kajganu, inače omiljeni doručak mnogima u Srbiji. Slovi za velikog stručnjaka, a priča se da je probao svu hranu na svetu barem jednom.

У ПРИПРЕМИ ОМИЉЕНОГ ДОРУЧКА СРБИ ПРАВЕ ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Рецепт познатог кувара из Америке за најукуснију кајгану икада

Foto Shutterstock

Naime, istakao je da svi koji komplikuju proces pravljenja i dodaju bespotrebne namirnice poput mleka i pavlake - greše. Smatra da ukoliko pratite njegovo uputstvo - napravićete je na najbolji način, a ukus će vas očarati.

Podvukao je da u kajganu nikako ne bi trebalo da dodajete sledeće namirnice:

- voda
- mleko
- pavlaka.

Sa druge strane, treba voditi računa da tiganj bude vruć, ali ne previše. Jaja se promešaju prethodno u posudi i začine se samo solju i biberom. Mutite jaja dok se belance i žumance stope, ali pazite da ne preterate i ne pretvorite smesu u penu.

Na tiganj dodajte obilnu količinu putera i grejte dok se ne zapeni.

Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vreme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik.

Zatim ih promešajte viljuškom, i to u obliku brojke osam po tiganju. Sklonite tiganj sa ringle kad kajgana postane prozračna i čvrsta.

"Mislim da ni pavlaka ni mleko ne oplemenjuju ukus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad pravite kajganu, ne pravite quiche", rekao je Burden.

Foto Printskrin, Vikipedija/Peabody Awards

Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku, jer tako postanu previše tvrda, a Burden još dodaje da na kraju ne treba previše viljuškom mešati jaja, jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umesto kajgane.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (1)

CRVENA ZVEZDA IDE U ZAGREB! Žreb je tako odlučio, sledi istorijsko gostovanje crveno-belih