STARINSKI RECEPT USPEVA ČAK I POČETNICIMA: Bakina štrudla sa orasima kojoj nema ravne
OD nje će zamirisati cela kuća i svi će da vas pitaju kad će biti gotova
Sastojci za testo:
*1/2 kg brašna
*1 jaje
*2 žumanceta
*1 šolja ulja
*1 šolja mleka
*1 kašika suvog kvasca
*2 kašike šećera
* prstohvat soli
* malo mleka
Fil:
* 250 g šećera
* 3 dl vode
* 300 g mlevenih oraha
Priprema:
1. Kvasac potopiti u mleko s malo šećera. Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, prstohvat soli, ulje i nadošli kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Razviti dve kore.
2. Fil: prokuvati šećer s vodom (ako je gusto, dodati malo vode). Kad provri, dodati orahe. Filovati kore, a zatim uviti u rolat. Ostaviti da odstoji još 1 sat.
3. Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta. Prohlađen rolat posuti šećerom u prahu.
(Stil)
Preporučujemo
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)