ZAPOČNITE RUČAK NA ZDRAV NAČIN: Domaća supa sa pilećim krilcima i penastim knedlama (VIDEO)

Novosti online

28. 02. 2023. u 21:00

DOMAĆA supa se sprema brže i lakše nego što mnogi misle

ЗАПОЧНИТЕ РУЧАК НА ЗДРАВ НАЧИН: Домаћа супа са пилећим крилцима и пенастим кнедлама (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Spremite toplu i ukusnu supicu za porodični ručak.

Potrebno je:

  • 600 g pilećih krilaca
  • 2 šargarepe
  • manji celer
  • 1 paknat
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 5-6 kašika griza
  • 1 veće jaje
  • malo ulja
  • soli, bibera, peršuna list

Priprema:

U šerpu narendati pola šargarepe, pa je malo propržiti, sipati vodu oko 3 l. Dodati krilca, sve ostalo povrće i kuvato oko 50 min.

Pola sata pre nego što se supa skuva, razbiti jaje, odvojiti belance, posoliti, pa ga dobro umutiti viljuškom ili mikserom, pa dodati žumance i polako promešati.

Dodati 5-6 kašika griza i polako okretati špatulom i mešati. Izravnati, i ostaviti bar 30 min da griz nabubri. Malu kašičicu umočiti u supu i zahvatiti malo griza i spuštati u supu.

Poklopiti i ostaviti 2 min. lagano da vri. Dodati peršunov list, so biber. Isključiti. Vrhunska!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana