AUSTRALIJA UVODI RIGOROZNE MERE: Da li će doći do zabrane odbojke na plažama?

Tanjug

09. 05. 2021. u 15:09

NAJPOZNATIJE australijske plaže mogu doneti odluku o ukidanju odbojke na plažama zbog pritužbi da ona predstavlja rizik za druge posetioce plaža.

АУСТРАЛИЈА УВОДИ РИГОРОЗНЕ МЕРЕ: Да ли ће доћи до забране одбојке на плажама?

Foto: Tanjug/AP

Odbojka na pesku je redovni prizor na sidnejskim plažama Bondi i Tamarama, koje dozvoljavaju postavljanje tri, odnosno četiri mreže, preneo je britanski list "Gadrijan".

Igrači donose sopstvenu opremu i moraju se pridržavati strogih pravila koje je donelo veće okruga Vejverli uključujući upotrebu mekih lopti, a njihova aktivnost ne sme da ometa ostale posetioce plaža.

Žalbe su, međutim, naterale lokalni savet da preispita tu praksu.

Savet se trenutno savetuje sa posetiocima plaža, a "Morning heraldon sandej" je izvesito da bi povratne informacije mogle dovesti ili do novih ograničenja, smanjenja broja mreža ili do zabrane odbojke na plaži.

Gradonačelnica Vejverlija Pola Meselos rekla je da je prerano razgovarati o potencijalnim ishodima, uključujući mogućnost zabrane.

-Neprikladno je nagađati o potencijalnim ishodima konsultacija kada one još nisu završene, a izveštaj tek treba da dođe na savet- rekla je Meselosova za "Gardijan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna