O ČEMU ĆE RAZGOVARATI PUTIN I BAJDEN? Stigle informacije iz Rusije - saopštena jedna od tema sastanka

Novosti onlajn

28. 04. 2021. u 16:28

SARADNJA u sajber prostoru će biti jedna od tema potencijalnog samita predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i DŽoa Bajdena, izjavio je direktor departmana za informacionu bezbednost Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Krutskih.

О ЧЕМУ ЋЕ РАЗГОВАРАТИ ПУТИН И БАЈДЕН? Стигле информације из Русије - саопштена једна од тема састанка

Foto: TANJUG/ AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

Diplomata je podsetio da je još 2020. godine Rusija predložila SAD da uspostave dijalog u sajber sferi, uključujući i oko mera poverenja, i iskoristiti linije direktnog dijaloga za uzajamno informisanje o incidentima i, što je glavno, za njihovo sprečavanje.

- To je pakt mira. Mi smo to ponudili, ne samo SAD, već i drugim državama. Tada Amerikanci nisu reagovali na to, jer su bili pozabavljeni unutrašnjom borbom. Međutim, mogu apsolutno sa sigurnošću pretpostaviti da će tema informacione bezbednosti biti među temama samita Rusije i SAD na najvišem nivou - naglasio je Krutskih.

Podsetimo, Putin i Bajden su sredinom meseca održali drugi telefonski razgovor od inauguracije američkog predsednika. Kako je saopštio Kremlj, predsednici su detaljno razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja. Bela kuća je navela da je Bajden predložio Putinu da u narednim mesecima održe lični sastanak „u trećoj zemlji“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)