AMERIKA U ŠOKU NAKON REČI NENSI PELOSI: Bizarna zahvalnica šefice Predstavničkog doma posle suđenja veka u SAD (VIDEO)

Novosti online

21. 04. 2021. u 13:35

PREDSEDAVAJUĆA Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi zgranula je mnoge kada se posle presude policajcu za ubistvo Džordža Flojda zahvalila Afroamerikancu "što je žrtvovao svoj život za pravdu".

АМЕРИКА У ШОКУ НАКОН РЕЧИ НЕНСИ ПЕЛОСИ: Бизарна захвалница шефице Представничког дома после суђења века у САД (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Nakon što je bivši pripadnik policije Mineapolisa Derek Šovin proglašen krivim za ubistvo Flojda kome je osam minuta klečao na vratu tokom hapšenja, dok mu je on govorio da ne može da diše, Nensi Pelosi je organizovala konferenciju za medije.

Obraćajući se kongresnoj crnačkoj grupi, Pelosi se najpre zahvalila poroti što je osudila Šovina a onda i samom Džordžu Flojdu što je umro.

- Svi smo videli to na TV-u, videli smo šta se desilo, hvala Bogu da je porota potvrdila ono što smo videli. Stoga, hvala ti Džordže Flojdu što si žrtvovao svoj život za pravdu, što si dozivao mamu, koliko je to samo strašno, i govorio da ne možeš da dišeš - izjavila je Pelosi i poentirala: "Tvoje ime će uvek biti sinonim za pravdu".

Pelosina izjava nije prošla nezapaženo na društvenim mrežama gde su je korisnici "razapeli" zbog izjave da je Flojd "žrtvovao" svoj život.

- Da li je to Pelosi rekla 'Džordže Flojdu, hvala ti što si žrtvovao život za pravdu'? On nije ŽRTVOVAO svoj život. Njemu je život nasilno oduzet - poručila je profesorka istorije sa Univerziteta Ilinois i aktiviskinja Barbara Rensbi.

- Prilično sam siguran da nije planirao da ga ubije pandur - naveo je jedan korisnik dok je drugi poručio Pelosi: - Žrtvovanje je nešto što ljudi rade svojevoljno. Flojd je ubijen. Upravo smo imali suđenje zbog toga.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)