ISPALJENA RAKETA NA IZRAEL: Odmah su poleteli avioni, u toku su žestoki udari (VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2021. u 22:53

DRUGI dan zaredom iz Gaze su ispaljene rakete na izraelsku teritoriju.

ИСПАЉЕНА РАКЕТА НА ИЗРАЕЛ: Одмах су полетели авиони, у току су жестоки удари (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U četvrtak je takođe izvršen napad na Dan nezavisnosti Izraela.

Prema lokalnim izveštajima, raketa je aktivirala alarme u kibucu Holit i Sdeh Avraham jugoistočno od pojasa Gaze, u blizini egipatske granice.

Međutim, navodno je projektil pao na otvoreno polje bez posledica. Nije bilo reči o tome da li je sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" aktiviran ili nije ni pokušao da obori projektil. U četvrtak je takođe jedna raketa ispaljena na Izrael i ona je pala u polje.

Međutim, izraelski avioni su izveli nekoliko vazdušnih napada u istočnoj i centralnoj Gazi rano ujutru u petak, što je ujedno i prvi petak od početka  Ramazanskog posta.

Gaza je i dalje pod skoro potpunom blokadom Izraela, koji joj blokira pristup osnovnim potrepštinama poput goriva i lekova. Gotovo polovina stanovništva je nezaposleno, a isti broj je u siromaštvu, dok se u vazdušnim napadima ruše njegove zgrade i institucije.

Sa otprilike 1,85 miliona ljudi naguranih na samo 362 kvadratna kilometra, Gaza je treć najgušće naseljena teritorija (država) na svetu; kombinovani uslovi doveli su do toga da je Gaza nazvana najvećim svetskim zatvorom na otvorenom.

Iako je više od polovine izraelskih građana primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv SARS-KoV-2, bolest nastavlja da besni unutar Gaze, gde je prijavljeno više od 20.000 aktivnih slučajeva KOVID-19 i 35 odsto testova je pozitivno - zapanjujuće visoka stopa prenosivosti.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024